045 - 511 2657 (gratis intake)
menu

We krijgen veel vragen over ziekmelden bij een Heb je het gevoel dat je een burn out hebt? Of dat alles je te veel is? Meld je dan ziek! Hieronder volgt een overzicht met de meest voorkomende vragen.

Hoe moet ik mij ziekmelden bij een burn out?

De regels over ziekmelden staan in jouw arbeidscontract cao of bedrijfsreglement. Kijk dan ook wat hierin staat over de manier waarop je je moet ziekmelden.

Jouw werkgever is verplicht om maximaal 2 jaar (104) weken minimaal 70% van jouw loon door te betalen tijdens ziekte.

Burn out jurist Milad Rahnama'i

Neem direct contact op met onze burn out jurist mr. Milad Rahnama’i voor een gratis intakegesprek.

Bel 045 - 511 26 57
of stuur een e-mail

Moet ik mijn werkgever vertellen dat ik een burn out heb?

Nee, je bent niet verplicht om jouw werkgever te vertellen waarom je ziek bent. Jouw werkgever mag hier ook niet naar vragen. Jouw medische situatie moet je namelijk met de bedrijfsarts bespreken.Jouw werkgever mag wel vragen naar contactgegevens, zoals het telefoonnummer waarop je te bereiken bent en het adres waar je verblijft. Ook mag jouw werkgever vragen naar de vermoedelijke duur van jouw verzuim.

Als je jouw werkgever wel graag wilt informeren over de reden van jouw ziekmelding, dan kan dit natuurlijk. Jouw werkgever mag deze gegevens niet registeren. Jouw werkgever mag dit ook niet met andere delen, zoals collega’s.

Mijn werkgever accepteert mijn ziekmelding niet. Wat kan ik doen?

Het is natuurlijk erg vervelend als jouw werkgever jouw ziekmelding niet accepteert. Goed om te weten is dat jouw werkgever niet kan én mag bepalen of je wel of niet ziek bent. Jouw werkgever is namelijk geen arts. Alleen een bedrijfsarts kan een oordeel geven over de vraag of je arbeidsongeschikt bent. Jouw werkgever zal dan ook een bedrijfsarts moeten inschakelen. Jouw werkgever mag jou dus niet verplichten om te komen werken of in gesprek te treden naar aanleiding van jouw ziekmelding.

Accepteert jouw werkgever jouw ziekmelding niet? Stuur jouw werkgever dan een brief of mail. Geef hierin het volgende aan:

–           dat je ziek bent
–           vanaf welke datum je ziek bent
–           dat je een bedrijfsarts wilt zien

Juridisch advies burn out

Heb je een burn out en is alles je te veel? Wij zijn er voor je. Recht op Juristen is gespecialiseerd in burn out zaken en heeft jarenlange ervaring. We staan met name werknemers bij en kunnen jou precies vertellen wat je moet doen. Dat is wel zo fijn in een periode waarin je zelf moeilijk beslissingen kunt nemen. En niet goed voor jouw rechten op kunt komen.

We kunnen jouw zaak volledig uit handen nemen, maar kunnen jou ook op de achtergrond adviseren. Laat je niet afschrikken door hoge juridische kosten. Het eerste adviesgesprek is gratis en zonder verplichtingen. Als we jouw situatie hebben besproken zullen we jou een passend voorstel doen voor de rest van de procedure

1 reactie