045 - 511 2657 (gratis intake)
menu

Je hebt een vaststellingsovereenkomst ontvangen, maar je weet niet goed wat je moet doen. Moet je nu wel of niet tekenen? Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Wat is de reden dat je een vaststellingsovereenkomst hebt gekregen en welk voorstel ligt er nu op tafel? Verder zijn er een aantal valkuilen. Zo moet je nooit direct instemmen met een vaststellingsovereenkomst instemmen als je arbeidsongeschikt bent. Je hebt namelijk ontslagbescherming en verspeelt daarmee mogelijk jouw rechten op een uitkering.

Nog belangrijker is de vraag: wat wil je zelf? Wil je nog wel voor deze werkgever blijven werken? Is het antwoord nee? Dan is het van belang dat je weg gaat met een voor jou zo gunstig mogelijke regeling. Wij kunnen je hierbij helpen.

Neem direct contact op met onze arbeidsrecht jurist mr. Milad Rahnama’i voor een gratis intakegesprek.

Bel 045 - 511 26 57
of stuur een e-mail

Hulp bij vaststellingsovereenkomst door Recht op Juristen

Wij kunnen de vaststellingsovereenkomst voor jou nakijken en jou adviseren over de vraag of je deze wel of niet moet ondertekenen. Belangrijk is natuurlijk dat je na afloop van jouw contract een WW-uitkering. Wij beoordelen dan ook of de vaststellingsovereenkomst WW-vriendelijk is geformuleerd. Zo moet de fictieve opzegtermijn in acht zijn genomen en moet uit de vaststellingsovereenkomst blijken dat het initiatief tot beëindiging bij jouw werkgever ligt. Verder mag geen sprake zij van een zogeheten dringende reden. Het UWV kijkt bij de beoordeling van jouw recht op een WW-uitkering naar deze punten.

Uiteraard kijken wij ook naar de hoogte van de aangeboden vergoeding(en) beëindigingsdatum, een eventuele vrijstelling van werk etc.

Ook kijken we naar jouw wensen voor de toekomst. Wil je bijvoorbeeld in dezelfde branche gaan werken? Dan is het belangrijk dat een concurrentiebeding jou niet de weg staat en dat er een positief getuigschrift en/of positieve referenties worden verstrekt.

Afhankelijk van ons advies en jouw wensen kunnen we ook met jouw werkgever onderhandelen over de voorwaarden van jouw ontslag. Denk hierbij aan een latere beëindigingsdatum en/of een hogere ontslagvergoeding. Wij zijn goede onderhandelaars. In veruit de meeste gevallen slagen wij erin om voor jou een betere deal eruit te halen.

Wat zijn de kosten van juridische hulp bij een vaststellingsovereenkomst?

Natuurlijk zijn ook de kosten van belang. In de meeste gevallen kost het nakijken van de vaststellingsovereenkomst jou helemaal niets. Het is namelijk gebruikelijk dat jouw werkgever deze kosten vergoedt. Vaak staat in de vaststellingsovereenkomst een budget vermeldt voor de juridische kosten.

Staat dit niet in de vaststellingsovereenkomst? Dan kunnen wij dit meenemen in de onderhandelingen. Wij spreken van tevoren altijd een vaste prijs af voor onze werkzaamheden voor het geval de kosten niet door jouw werkgever worden vergoed. We vinden het belangrijk dat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Wist je dat je meestal een vergoeding krijgt voor een juridische check van de vaststellingsovereenkomst?

Oprecht betrokken.

Lef, oplossingsgericht en creatief.

Meer over ons

Gratis intake.

Zonder verplichtingen.

Aanvragen Meer informatie