045 - 511 2657 (gratis intake)
menu

Een goedkope advocaat is bijna niet te vinden. Advocaten hanteren vaak een uurtarief van € 200, of meer. Recht op Juristen is een juristenkantoor in Heerlen. Als je op zoek bent naar een goedkope advocaat in Zuid-Limburg, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn geen advocaten maar juristen. Er is echter weinig verschil in wat beiden voor jou kunnen betekenen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Verschil tussen een advocaat en jurist

Een jurist is iemand die met succes een universitaire studie heeft afgerond. Na het behalen van zijn diploma mag hij of zij de titel meester in de rechten (mr.) gebruiken. Een advocaat is altijd een jurist, een jurist is echter niet altijd een advocaat. Niet iedere jurist is namelijk advocaat. Je mag de beschermde titel advocaat pas gebruiken als je na de rechtenstudie bent beëindigd als advocaat. Je moet dan de Beroepsopleiding Advocatuur volgen en stage lopen bij een ander advocatenkantoor, onder leiding van een ervaren advocaat (patroon).

Alle advocaten zijn dus (ook) juristen, andersom is dat niet zo. Zo zijn de meeste bedrijfsjuristen en juristen bij rechtsbijstandverzekeraars geen advocaat. Dat wil niet zeggen dat jouw zaak bij een jurist in minder goede goede handen is. Integendeel, onze ervaring is dat veel advocaten slecht werk leveren. Toch moet je voor een advocaat vaak veel meer betalen. Dit terwijl jouw zaak in goede handen is bij een jurist.

Wist je bijvoorbeeld dat juristen ook kunnen procederen? Er zijn maar een paar zaken waarvoor het inschakelen van een advocaat verplicht is. Recht op Juristen werkt samen met verschillende advocatenkantoren.

Juristen van Recht op Juristen

Chantalle Tholen en Milad Rahnama’i zullen alles in het werk stellen om het recht te laten zegevieren. Voor hen ben je geen nummer. Zij kiezen voor een persoonlijke benadering. Communiceren gaat via de kanalen die voor jou het beste werken. Dat kan in persoonlijke gesprekken op het kantoor in Heerlen, via de telefoon maar ook via Facebook of What’s App.

Meer over ons 

Heb je een rechtsbijstandsverzekering?

  • Wij controleren gratis of er dekking is
  • Laat je zaak gratis door ons behandelen. Of vraag een gratis second opinion aan.
  • Verzekeraar betaalt onze kosten
Kosten: gratis Meer informatie

Gratis intake. Zonder verplichtingen.

Aanvragen Meer informatie