045 - 511 2657 (gratis intake)
menu

Goede arbeidsrecht advocaat. Een must als je wordt ontslagen of ontslag dreigt. Maar hoe vind je die? In dit artikel leg ik je uit wat iemand een goede arbeidsrecht advocaat maakt  en waar je op moet letten.

1. Goede arbeidsrecht advocaat is een specialist

Het arbeidsrecht is een complex rechtsgebied dat voortdurend in verandering is. Zo is per 1 januari 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden.

Het is dan ook belangrijk dat je kiest voor een kantoor dat is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Maar hoe kom je hierachter? Check of het kantoor is aangesloten bij een specialisatievereniging, zoals de Vereniging voor Arbeidsrecht. Verder is van belang of de betreffende advocaat of jurist de specialisatieopleiding arbeidsrecht heeft gevolgd.  Het is ook in jouw voordeel als jouw arbeidsrecht advocaat een mediation-opleiding heeft gevolgd.

Maar ook binnen het arbeidsrecht zijn weer verschillende specialisaties mogelijk. Voorbeelden van onderwerpen binnen het arbeidsrecht zijn:

–           Arbeidsconflicten
–           Geen of te weinig salaris ontvangen
–           Schorsing of non-actiefstelling
–           Proeftijdbeding
–           Wijziging van arbeidsvoorwaarden (bv functie, standplaats, salaris)
–           Concurrentie en relatiebeding
–           Toepasselijkheid en uitvoering cao
–           Vakantiedagen en verjaring
–           Studiekostenbeding
–           Arbeidscontract laten controleren
–           Aanzegverplichting
–           etc.

2. Goede arbeidsrecht advocaat denkt “out of the box”

Juridische kennis is belangrijk. Maar misschien nog wel belangrijker is dat jouw advocaat in staat is om te zoeken naar creatieve oplossingen. Een arbeidsrecht advocaat wordt ingeschakeld om conflicten op te lossen. Denk hierbij niet alleen aan ontslag, maar ook aan vraagstukken rondom ziekte, betaling van het salaris, wijziging van arbeidsvoorwaarden etc.

De meeste arbeidsconflicten worden buiten de rechter om geregeld. Om goede regelingen tot stand te laten komen is het belangrijk om praktisch en creatief te denken. Een goede arbeidsrecht advocaat denkt dan ook out of the box. En is bovendien een uitstekende onderhandelaar

3. Duidelijkheid over de kosten

Natuurlijk zijn ook de kosten van belang. Advocaten staan bekend om hun hoge uurtarieven. Goed om te weten is dat er enorme verschillen zitten in de uurtarieven die advocaten hanteren. Maar let op, een dure advocaat betekent helaas niet altijd en betere advocaat.

Let ook op verborgen kosten die worden berekend, zoals kantoorkosten. Veel advocaten hanteren bovenop hun uurtarief een percentage voor kantoorkosten, soms tot wel 10%.

Probeer altijd een vaste prijs af te spreken. Op deze manier weet je vooraf waar je aan toe bent. Als het niet mogelijk is om een vaste prijs af te spreken, vraag dan altijd om een prijsopgave. Een goede arbeidsrecht advocaat kan op basis van zijn kennis en ervaring een goede inschatting geven over de te maken kosten.

Neem direct contact op met onze arbeidsrecht jurist mr. Milad Rahnama’i voor een gratis intakegesprek.

Bel 045 - 511 26 57
of stuur een e-mail

4. Lees recensies


Denk je een goed kantoor te hebben gevonden? Check dan ook altijd even de recensies. Google-reviews geven een goed beeld over de deskundigheid en betrouwbaarheid van het kantoor.

Wij hebben de hoogste beoordeling in Google, daar zijn we erg trots op 🙂

5. Volg je hart want dat klopt

Het arbeidsrecht is een emotioneel rechtsgebied. Het is dan ook belangrijk dat je een goed gevolg hebt bij de arbeidsrecht advocaat die jouw zaak behandelt. Voor een goede samenwerking moet sprake zijn van wederzijds vertrouwen.

De meeste arbeidsrecht advocaten hebben een gratis intakegesprek. Maak hier gebruik van. Leg jouw vraag voor, informeer naar de kosten en kijk of er een klik is. Er staat immers veel op het spel. Luister altijd naar je gevoel.

6. Arbeidsrecht advocaat of jurist?

Je bent op zoek naar een goede arbeidsrecht advocaat. Maar wist je dat een arbeidsrecht jurist hetzelfde voor jou kan betekenen? En dat meestal voor een aanzienlijk lager bedrag.

Voor het arbeidsrecht geldt geen verplichte procesvertegenwoordiging. Dat betekent dat het inschakelen van een advocaat niet verplicht is. Wist je dat ook een jurist jouw zaak kan beoordelen en behandelen? Een arbeidsrechtjurist kan ook namens jou procederen.

Gaat jouw voorkeur uit naar de behandeling van jouw zaak op basis van ‘no cure, no pay’ of een succesfee dan kun je beter kiezen voor een arbeidsrechtjurist. Advocaten zijn namelijk gebonden aan de Gedragsregels advocatuur en mogen dit soort prijsafspraken niet naken.

7. Op zoek naar een goede arbeidsrecht advocaat?

Ben je op zoek naar een goede arbeidsrecht advocaat of jurist? Dan ben je bij Recht op Juristen aan het juiste adres. Onze juristen zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en hebben inmiddels al veel mensen naar tevredenheid bijgestaan. Wij zijn gevestigd in Heerlen, Zuid-Limburg maar werken landelijk. Maak gebruik van ons gratis spreekuur. Dan kun je kennismaken met ons en vertellen we wat we voor jou kunnen betekenen.

> meer over ons en onze werkwijze

 

1 reactie