045 - 511 2657 (gratis intake)
menu

Heb je een burn out? Dan krijg je vroeg of laat te maken met allerlei juridische zaken. Het is belangrijk om al in een vroeg stadium juridisch advies in te winnen.  Met een afwachtende houding trek je namelijk altijd aan het kortste eind. Dat is zonde, want uiteindelijk wil je zo snel mogelijk herstellen. Daarbij hoort zo min mogelijk stress.

Burn out juridisch, inhoudsopgave

 1. Ik heb een burn out. Hoe zit dit juridisch?
 2. Rechten werknemer bij burn out
 3. Juridische hulp bij burn out
 4. Ik zoek een burn out jurist. Wat kan Recht op Juristen voor mij betekenen?

Ik heb een burn out. Hoe zit dit juridisch?

Een is meer dan een beetje stress. Als je merkt dat je gezondheid achteruit gaat, is het belangrijk snel actie te ondernemen en hulp te zoeken. Het is belangrijk om alle stressfactoren te elimineren. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor je werk. Waarschijnlijk heb je allerlei vragen:

 • Moet ik doorwerken met een burn out?
 • Wat als mijn werkgever mij niet gelooft?
 • Hoe lang kan ik niet werken met een burn out?
 • Hoe verloopt het re-integratietraject bij de bedrijfsarts?
 • Wat als ik het niet eens ben met het opbouwschema dat de bedrijfsarts heeft geadviseerd?
 • Wat is passend werk?
 • Moet ik echt gaan koffiedrinken op het werk?
 • Mag ik tijdens mijn burn out op vakantie?
 • Is burn out een reden tot ontslag?

Misschien speel je zelfs met de gedachte om zelf ontslag te nemen. Dit moet je nooit doen! Dit kan namelijk grote financiële gevolgen hebben. Wil je zelf weg? Laat je dan eerst adviseren over de juridische mogelijkheden.

Rechten werknemer bij burn out

Veel werknemers met een burn out weten niet wat hun rechten zijn. Wist je bijvoorbeeld dat jouw werkgever jouw ziekmelding niet mag weigeren? Je werkgever is altijd verplicht om een bedrijfsarts in te schakelen. Belangrijk om te weten is dat het oordeel van de bedrijfsarts niet doorslaggevend is. Ben je het hier niet mee eens? Dan heb je recht op een second opinion bij een andere bedrijfsarts of het UWV.

Juridische hulp bij burn out

Heb je een burn out en is alles je te veel? Wij zijn er voor je. Recht op Juristen is gespecialiseerd in burn out zaken en heeft jarenlange ervaring. We staan met name werknemers bij en kunnen jou precies vertellen wat je moet doen. Dat is wel zo fijn in een periode waarin je zelf moeilijk beslissingen kunt nemen. En niet goed voor jouw rechten op kunt komen.

We kunnen jouw zaak volledig uit handen nemen, maar kunnen jou ook op de achtergrond adviseren. Laat je niet afschrikken door hoge juridische kosten. Het eerste adviesgesprek is gratis en zonder verplichtingen. Als we jouw situatie hebben besproken zullen we jou een passend voorstel doen voor de rest van de procedure.

Burn out jurist Milad Rahnama'i

Neem direct contact op met onze burn out jurist mr. Milad Rahnama’i voor een gratis intakegesprek.

Bel 045 - 511 26 57
of stuur een e-mail

Ik zoek een burn out jurist. Wat kan Recht op Juristen voor mij betekenen?

 

 • Minder stress en focus op herstel

  Wij zorgen ervoor dat je meer rust krijgt en dat je je kunt richten op jouw herstel.

 • Inzicht in de juridische mogelijkheden

  Wij geven je inzicht in de juridische mogelijkheden en stellen samen jouw doelen vast. Wil je uiteindelijk weer terug naar je eigen (of aangepast) werk? Of wil je weg met een ontslagvergoeding nadat je een periode rust hebt gekregen om te herstellen?

 • Begeleiding tijdens ziektetraject

  Wij begeleiden jou van A tot Z gedurende het re-integratietraject. Afhankelijk van jouw wensen en jouw doelen kun je ervoor kiezen jouw zaak volledig uit handen te geven.

  Andere optie is dat wij jou op de achtergrond adviseren (denk hierbij aan het voorbereiden van correspondentie, gesprekken met de werkgever, de bedrijfsarts, het UWV en eventueel een mediator).

  Wil je zelf weg? Dan zullen we vroeg of laat met je werkgever in onderhandeling treden met als doel een beëindiging met wederzijds goedvinden (vaststellingsovereenkomst) tegen zo gunstige mogelijke voorwaarden.

 • Oprecht betrokken

  Wij zijn oprecht betrokken bij jouw zaak. Ben je in paniek omdat je een vervelend bericht van je werkgever hebt gekregen? Je kunt ons altijd bellen. Je krijgt dan direct een specialist te spreken. Wil je langskomen? Geen probleem. Wij zijn er voor je.

 • Juridische hulp tegen vaste tarieven

  Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken. In de meeste gevallen kunnen wij een vaste prijs afspreken voor ons werk. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent.

 • Burn out specialist

  Wij zij gespecialiseerd in burn out zaken. We hebben ruim 10 jaar ervaring met het begeleiden van werknemers met een arbeidsconflict en/of burn out gerelateerde klachten. We kunnen je dan ook precies vertellen wat je moet doen.

Recht op Juristen is gevestigd in Heerlen, Zuid-Limburg maar werkt door het hele land. Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Heb je een rechtsbijstandsverzekering?

 • Wij controleren gratis of er dekking is
 • Laat je zaak gratis door ons behandelen. Of vraag een gratis second opinion aan.
 • Verzekeraar betaalt onze kosten
Kosten: gratis Meer informatie

Gratis intake. Zonder verplichtingen.

Aanvragen Meer informatie