045 - 511 2657 (gratis intake)
menu

Een beëindigingsovereenkomst laten controleren door een arbeidsrecht specialist is een must. Je stemt namelijk vrijwillig in met je ontslag. Het is belangrijk dat je weet wat jouw rechten zijn en dat je een WW-uitkering krijgt.

Moet ik een beëindigingsovereenkomst laten controleren?

Nee, je bent hier niet toe verplicht. Maar het is natuurlijk wel verstandig om dit te doen. Een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst of vso genoemd, is namelijk een bindend document. Als de wettelijke bedenktijd van twee weken is verstreken, dan kun je de overeenkomst niet meer ongedaan maken.

Juist omdat een beëindigingsovereenkomst bindend is, is het belangrijk dat hier geen gekke dingen in staan. Laat je beëindigingsovereenkomst dan ook altijd controleren door een ontslagjurist.

Beëindigingsovereenkomst laten controleren door Recht op Juristen

Wij kunnen de inhoud van de vaststellingsovereenkomst voor jou nakijken. Wij kijken onder andere naar de opzegtermijn, de datum van beëindiging, de hoogte van de beëindigingsvergoeding of je wordt vrijgesteld van werk etc.. Ook kijken we naar de toekomst. Het kan voor jou van belang zijn om ervoor te zorgen dat zaken als een concurrentiebeding voor jou geen belemmering vormen in het vinden van een nieuwe baan. En dat er een positief getuigschrift wordt versterkt en/of positieve referenties worden gegeven. Uiteraard kijken we ook of je met deze vaststellingsovereenkomst nog steeds in aanmerking komt voor een WW-uitkering.

Indien gewenst kunnen we ook met jouw werkgever onderhandelen over de voorwaarden van jouw ontslag, waaronder de hoogte van de ontslagvergoeding. We zijn uitstekende onderhandelaars. Onze ervaring dat wij in de meeste gevallen een hogere vergoeding voor jou kunnen regelen.

Ik wil mijn beëindigingsovereenkomst laten controleren 

Waar moet je op letten bij een beëindigingsovereenkomst?

In een aantal situaties is het niet verstandig om een beëindigingsovereenkomst te tekenen:

  1. Je bent ziek
    Ben je ziek? Teken dan nooit zomaar een beëindigingsovereenkomst. Een zieke werknemer heeft ontslagbescherming. Dat betekent dat je tijdens de eerste twee jaar van ziekte niet kan worden ontslagen.Ga je toch akkoord met je ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst? Dan heb je mogelijk geen recht meer op een uitkering. Raadpleeg altijd eerst een jurist voordat je een vaststellingsovereenkomst tekent. Deze kan jou adviseren over wat te doen.
  2. Je hebt een tijdelijk contract
    Als je een tijdelijk contract hebt dan kan het tekenen van een vaststellingsovereenkomst gevolgen hebben voor jouw WW-uitkering.Van belang is of in het arbeidscontract een tussentijds opzegbeding staat. Staat in jouw contract dat er tussentijds kan worden opgezegd? Dan kun je in principe instemmen met een ontslag met wederzijds goedvinden. Uiteraard alleen als je zelf ook eerder weg wilt en de voorwaarden goed zijn.Staat er geen tussentijds opzegbeding in het contract? Dan heeft dit gevolgen voor je WW-uitkering. Je kunt dan pas aanspraak maken op een uitkering zodra de oorspronkelijke einddatum van je contract is verstreken.Zie ook het artikel van Chantalle Tholen over de .

    Neem direct contact op met onze arbeidsrecht jurist mr. Milad Rahnama’i voor een gratis intakegesprek.

    Bel 045 - 511 26 57
    of stuur een e-mail

Ik wil mijn beëindigingsovereenkomst laten controleren. Wat zijn de kosten?

Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht. Het contoleren van beëindigingsovereenkomsten is voor ons dagelijkse kost. Om die reden kunnen wij dit doen tegen scherpe prijzen. In de meeste gevallen kost het nakijken van de vaststellingsovereenkomst jou helemaal niets. Het is namelijk gebruikelijk dat je werkgever deze kosten vergoedt.

Wij zijn gevestigd in Heerlen, Zuid-Limburg maar werken landelijk.

Oprecht betrokken.

Lef, oplossingsgericht en creatief.

Meer over ons

Gratis intake.

Zonder verplichtingen.

Aanvragen Meer informatie