RechtOp Juristen
Kerkraderweg 13, Heerlen
Tel. 045 5112657


Europees hof: vrije keuze advocaat

Goed nieuws! Het Europese hof van justitie heeft onlangs in een zaak tegen DAS besloten dat iedereen met een rechtsbijstandsverzekering vrije keuze van advocaat heeft. U mag voortaan dus zelf kiezen door welk kantoor u uw belangen wenst te behartigen. U hoeft dus niet langer genoegen te nemen met een medewerker van de rechtsbijstandsverzekeraar!

Om de kosten te drukken en de premies zo laag mogelijk te houden, worden de meeste geschillen behandeld door eigen medewerkers van de verzekeraar. DAS en ook andere rechtsbijstandsverzekeraars erkennen dat deze praktijk in strijd is met de Europese regelgeving. De gevolgen van de uitspraak zijn groot. Nu de verzekerde het recht heeft zelf een rechtshulpverlener te kiezen, zullen veel meer zaken worden uitbesteed aan andere kantoren, hetgeen natuurlijk veel duurder is dan de afhandeling door de eigen juridische medewerkers. De verwachting is dan ook dat de premies sterk zullen stijgen. Ook de kwaliteit van de rechtsbijstand kan in het gedrag komen, doordat rechtsbijstandsverzekeraars – nog meer dan voorheen – geneigd zullen zijn de zaak te schikken.

Vrije keuze advocaat omgeving Heerlen, Zuid-Limburg

 

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering en wilt u uw belangen laten behartigen door ons kantoor? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij bieden kwalitatieve rechtshulp en hechten veel waarde aan persoonlijk contact.  Mocht u gebruik willen maken van onze diensten dan treden wij in overleg met uw verzekeraar, zodat u er zeker van bent dat onze kosten ook door de verzekeraar worden vergoed.

Neem contact op

Reageer