Vestiging Heerlen
Kerkraderweg 13
Tel. 045 5112657
Vestiging Maastricht
Sint Annalaan 60
Tel. 043 3432607


Arbeidsrecht jurist, omgeving Heerlen, Zuid-Limburg

Op zoek naar een arbeidsrecht jurist?

Een arbeidsrecht advocaat of jurist is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Bij het woord arbeidsrecht denkt iedereen direct aan ontslag. Er worden inderdaad veel procedures gevoerd over de beëindiging van het dienstverband. Het arbeidsrecht omvat echter veel meer dan het ontslagrecht. Het regelt de wederzijdse rechten en plichten van zowel de werknemer als de werkgever op en rondom het werk. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

  • ontslagzaken,
  • ziekte- en reïntegratie,
  • wijziging van de arbeidsovereenkomst,
  • betaling van loon,
  • bedingen in de arbeidsovereenkomst zoals het proeftijd-, concurrentie- of boetebeding,
  • bedrijfsongevallen en werkgeversaansprakelijkheid.

Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en staan zoel werknemers als werkgever bij in allerlei arbeidszaken en conflicten. Vriendelijk als het kan, maar desnoods hard en doortastend. In een persoonlijk gesprek lichten wij graag nader toe wat we voor jou kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact op

Arbeidsrecht is een complex rechtsgebied

Het arbeidsrecht is een complex rechtsgebied dat voortdurend in beweging is. Een goede arbeidsrecht advocaat of jurist is dan ook op de hoogte van alle veranderingen.
Met de invoering van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zijn er veel onderdelen van het arbeidsrecht fundamenteel gewijzigd. Lees hier meer over de wijzigingen van de WWZ.

Arbeidsrecht is maatwerk

Het arbeidsrecht heeft weliswaar een wettelijke basis, maar in de praktijk wordt het arbeidsrecht voornamelijk gevormd door de jurisprudentie (uitspraken van rechters) en door hetgeen werknemer en werkgever onderling overeenkomen.

Bovendien is de uitkomst van een zaak sterf afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het geval. Iedere zaak is anders. Het gaat dan ook maatwerk, waarbij er tijdig de juiste beslissingen moeten worden genomen en vooral niet vanuit emotie moet worden gehandeld.

Ben je op zoek naar een goede arbeidsrecht jurist? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Neem vrijblijvend contact op